Stabiliseren

Juist omdat mensen zoveel zijn kwijtgeraakt is het stapje voor stapje werken en kijken wat eerste aanknopingspunten kunnen zijn. Omdat mensen veel stress hebben is stabiliseren belangrijk. We helpen mensen door een briefadres te faciliteren. Zo kunnen zij weer post ontvangen.

We helpen bij het aanvragen van een DigiD, en soms lukt het om een uitkering aan te vragen. We gaan mee naar afspraken, zoals een afspraak bij de huisarts, en verwijzen door naar andere hulporganisaties zoals verslavingshulp. We doen er alles aan om mensen te begeleiden naar werk en zelfs een huis.

Ontmoeting zet zich in verschillende regio’s in voor mensen die op straat slapen.

Inloop

Onze inloopcentra zijn overdag geopend voor sociaal contact en basale levensbehoeften, zoals voedsel en een warme douche. Op de inloop organiseren we allerlei activiteiten waar daklozen aan mee kunnen doen. Bijvoorbeeld muzieksessies. Daklozen kunnen ook gebruikmaken van een computer.

Iedereen verdient een thuis

Ontmoeting gelooft dat ieder mens een thuis verdient. Échte hulp bij dakloosheid gaat namelijk om een veilige thuisbasis creëren waar mensen tot rust kunnen komen. Pas vanuit rust kun je echt werken aan herstel. Je overlevingsmodus schreeuwt minder hard, en er komt weer ruimte voor herstel.