We betrekken u graag bij ons werk! Wat zijn de mogelijkheden:

 • Gastlessen en voorlichtingen

Heeft u geen idee hoe de wereld van onze cliënten eruit ziet? Wilt u meer weten over het werk van Ontmoeting? Er zijn verschillende mogelijkheden voor een interactieve voorlichting of gastles, voor allerlei leeftijden.

 • Burgerschapspakket

Wij kunnen aansluiten op burgerschapsvorming met een praktisch lespakket voor PO en VO over samen leren leven in een land met mensen die onderling verschillend zijn.

 • Workshops

Ontdek samen met de ervaringsdeskundige de kracht van een echte ontmoeting. Hoe doe je dat met andersdenkenden? Wat zijn basiselementen? Leer hoe je jezelf kunt openstellen en aandacht toont. We sluiten aan bij het vertrekpunt van de cursisten.

Start als school een actie

Om ons werk te kunnen blijven doen heeft Ontmoeting uw hulp nodig. Met het geld dat wij van scholen krijgen, kunnen wij projecten financieren die niet gesubsidieerd worden door de overheid.

We denken graag mee over de mogelijkheden. Zo kunt u met een online actiepagina op een laagdrempelige manier een actie organiseren Er kan gekozen worden voor een project en doelbedrag. De pagina kan gedeeld worden met anderen.

Veelgestelde vragen

 • Welke actiematerialen hebben jullie beschikbaar?

  Leuk dat jullie als school een actie willen doen voor Ontmoeting. Uiteraard hebben we veel materiaal waarmee we jullie actie kunnen ondersteunen.

  Bonnenkaart
  Dit is een kaart met leuke plaatjes die te maken hebben met ons werk en de hulp die we bieden. Kinderen kunnen deze bonnen ‘verkopen’.

  Klusjeskaart
  Met deze kaart kunnen kinderen bij familie, buren, mensen uit de kerk of bij wie dan ook klusjes gaan doen voor geld. Denk bijvoorbeeld aan aardappels schillen, auto’s wassen of de schuur opruimen. Het bedrag wordt in overleg met de mensen voor wie ze de klusjes doen, bepaald.

  Spaarhuisje
  Een leuk spaarpotje in de vorm van een huisje. Kinderen kunnen geld ophalen, of ze kunnen dit huisje in de klas zetten.

  Kleurplaat of striptekening

  Van de straat-spel
  Een spel gebaseerd op het aloude Ganzenbord, maar dan met uitdagingen waar onze cliënten dagelijks mee te maken krijgen.

  Wil je iets aanvragen?
  Mail naar eklop@ontmoeting.nl en geef aan wat je wilt aanvragen.

 • Hoe kan ik een spreekbeurtpakket aanvragen?

  Mail je naam en adres naar info@ontmoeting.nl. Geef aan hoeveel kinderen je in de klas hebt. Dan sturen wij een pakketje naar je op.

 • Hoe start ik als school een actie?

  Leuk dat je een actie wilt organiseren. We helpen je graag! Stuur een mail naar eklop@ontmoeting.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden.

  Je kunt ook gebruikmaken van ons online actieplatform om je actie te starten. We helpen je graag bij de inrichting hiervan. Mail of bel ons gerust.

 • Wat kost een gastles?

  Een gastles kost € 100,00 exclusief reiskosten. Hiervoor ontvangt de school per mail achteraf een factuur.

  Als de school een gastles aanvraagt in combinatie met een actie, dan is de gastles gratis.

Neem contact met ons op!

Of vul ons formulier in voor een aanvraag
Ik wil iets aanvragen
Els Klop

Medewerker Vormingshuis

06 344 910 48 eklop@ontmoeting.nl