Raak betrokken!

 • Straatwandeling
  Geen gewone stadswandeling met aandacht voor toeristische hoogtepunten, maar een Straatwandeling waarin onze cliënten vertellen over het leven en het overleven in hun stad. Ze nemen je mee op een wandeling door de stad, aan de hand van hun levensverhaal.
  * een Straatwandeling reserveren kan via dit formulier.
 • Spel Blikopener
  Vanuit ons werk zien we hoe belangrijk het is dat we naar onze naaste omkijken. Een klein gebaar heeft vaak grote impact. Met het spel Blikopener maken we jou op een leuke, laagdrempelige manier bewust hoe jij naar je naaste kan (om)kijken.
  * het spel is aan te vragen via dit formulier.
 • Escapegame ‘een thuis voor Henk’
  Als aanvulling op een gastles of presentatie bieden we een escapegame aan. Jongeren gaan door het oplossen van puzzels daadwerkelijk ervaren hoe het is om dakloos te zijn.
  * de game is aan te vragen via vormingshuis@ontmoeting.nl.
 • Presentatie of workshop
  In een presentatie of workshop maak je kennis met de wereld van onze cliënten. We komen graag op een verenigingsbijeenkomst, bejaardenmiddag, jeugdclub of gemeenteavond.
 • Toerustingscursus
  Je maakt in deze cursus op een concrete manier kennis met een wereld die je onbekend is. Je krijgt handvatten voor de praktijk van het pastoraat. Het gaat niet zozeer om wat je doet, maar om ‘zijn’. In hoe je ruimte kunt geven aan Gods werk met de ander.
 • Gastles op school
  Een gastles over het werk van Ontmoeting sluit goed aan bij de opdracht van de overheid aan scholen voor verplichte burgerschapsvorming.

Antwoord op je vragen over een gastles, presentatie of toerusting

 • Zijn er kosten verbonden aan een presentatie op locatie?

  De kosten voor een presentatie (excl. reiskosten) bedragen € 100,00. Daarnaast stellen wij een collecte of een gift op prijs.

   

 • Hoe ziet een presentatie van jullie er uit?

  U maakt op de avond zelf uitgebreid kennis met het werk van Ontmoeting. We doen dat aan de hand van een interactieve presentatie, aangepast op leeftijd van de groep. Soms nemen we een ervaringsdeskundige mee.

  U neemt eerst een kijkje in de leefwereld van onze cliënten. Indrukwekkend om met deze mensen kennis te maken.

  We kunnen in overleg een deel of een gehele bijeenkomst vullen. De invulling van de avond stemmen we uiteraard af op het aanwezige publiek.

  We maken gebruik van aansprekend filmmateriaal, werkvormen, casussen of stellingen.

 • Voor wie is de toerustingscursus geschikt?

  Deze training/workshop is maatwerk. Prijs is op aanvraag beschikbaar. Deze cursus is bedoeld als handreiking voor pastorale werkers, predikanten (in opleiding), voorgangers, kerkenraden en andere mensen die betrokken zijn bij pastoraat in de gemeente.

Onze Straatwandelingen

Heeft u altijd al meer willen weten over de achtergronden en leefwereld van onze cliënten? Benieuwd naar de andere kant van Rotterdam? Hoe de dag van een cliënt er vroeger uit zag? Maak dan een Straatwandeling met een cliënt van Ontmoeting als gids! Een leerzame wandeling door Rotterdam voor jong en oud!

 

Antwoord op je vragen over Straatwandelingen

 • Wat houdt een Straatwandeling in?

  Met de wandelingen willen we een ontmoeting tot stand te brengen en wederzijds respect creëren. We geven inzicht in het leven van onze cliënten. De Straatwandelingen zijn onderdeel van onze werktrajectbegeleiding aan cliënten. De straatgidsen doen met de Straatwandelingen vrijwilligerswerk. Het is belangrijk dat zij een daginvulling hebben. 

  De wandeling duurt 1,5 uur en is ongeveer 3 km. lang.

 • Wat kost een Straatwandeling?

  Voor het volgen van een wandeling vragen wij van u een vrijwillige bijdrage voor de gids. De vrijwillige bijdrage aan de gids kunt u contant met hem afrekenen. Verder ontvangt u van ons na de wandeling per mail een factuur of betalingsverzoek als vergoeding van de onkosten voor de organisatie.

  • minder dan 10 personen    € 15,00 per groep
  • van 10 t/m 19 personen    € 20,00 per groep
  • van 20-29 personen    € 30,00 per groep
  • vanaf 30 personen    € 40,00 per groep
 • Waar start de Straatwandeling?

  De wandelingen starten bij de Pauluskerk, tegenover het Centraal Station van Rotterdam. Daar stelt de gids zich aan u voor en vertelt over zijn/haar leven. Daarna begint de wandeling door Rotterdam. Elke gids heeft een wandeling rondom zijn eigen levensverhaal. Boeiend en uniek!

  Meer informatie vind je in dit document.

 • Wat is de minimum leeftijd om mee te doen?

  Onze gidsen vertellen een kwetsbaar verhaal. We willen graag dat er aandacht is voor zijn/haar verhaal.

  De straatwandelingen worden daarom georganiseerd voor scholieren vanaf 14 jaar mits er voldoende begeleiding bij aanwezig is. Wij gaan uit van 2 begeleiders op een groep van 15 leerlingen.