Verrijk het leven van een ander!

vacatures

Ieder mens verdient het om gezien te worden. Ontdek wat jouw aandacht voor iemand kan betekenen! Onze cliënten bevinden zich vaak in ingewikkelde situaties en hebben weinig tot geen hulp of sociale contacten. Van maatje tot klusvrijwilliger; Met ruim 1000 vrijwilligers brengen we daar samen verandering in. 

De kracht van vrijwilligerswerk

Typen vrijwilligerswerk

Praktische informatie

Meld je aan als vrijwilliger

Jouw aandacht verrijkt het leven van een ander! Ben jij empathisch, geduldig en sta je sterk in je schoenen? Dan zoeken we jou! Meld je aan via onderstaande button en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je nog vragen? Stuur een mail naar vrijwilligers@ontmoeting.nl

Vrijwilliger worden; hoe werkt dat?

 • Stap 1 - Meld je aan als vrijwilliger

  We leren je graag kennen! Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je eerst even met ons sparren of heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@ontmoeting.nl.

 • Stap 2 - Kennismakingsgesprek

  Na je aanmelding gaan we samen met jou op zoek naar een passende plek. Je maakt vrijblijvend kennis met de vrijwilligersbegeleider van een locatie bij jou in de buurt. Jullie bespreken jouw wensen, tijd en voorkeuren en gaan dieper in op de vacature.  

 • Stap 3 - VOG en vrijwilligersovereenkomst

  Is er een match van beide kanten en besluit jij dat je vrijwilliger wilt worden? Geweldig! We vragen een VOG voor je aan. Ook teken je de vrijwilligersovereenkomst.  

 • Stap 4 - Deelname basistraining

  Je neemt deel aan een basistraining voor vrijwilligers. Samen met anderen die ook vrijwilliger worden word je getraind. Tijdens de training leer je alle tools die je nodig hebt en is er ruimte om je vragen te stellen.  

 • Stap 5 - Start van jouw vrijwilligerswerk

  Afhankelijk van jouw functie (maatje of locatievrijwilliger) maak je kennis met de cliënt of de medewerkers op de locatie. Jouw vrijwilligerswerk kan beginnen!  

 • Stap 6 - Regelmatig contact

  Tijdens jouw inzet is de vrijwilligersbegeleider altijd bereid om met je mee te denken of je een luisterend oor te bieden. Je zult regelmatig contact hebben met de vrijwilligersbegeleider om te horen hoe het gaat en hoe je het vindt.  

 • Stap 7 - Evalueren en eventueel veranderen

  Elk jaar vindt er een evaluatie plaats. Je spreekt af met de vrijwilligersbegeleider en jullie lopen verschillende evaluatiepunten door.  Het kan voorkomen dat je graag andere taken wilt of dat een cliënt bijvoorbeeld uitstroomt. In dat geval kun je gekoppeld worden aan een andere cliënt, of nieuwe taken krijgen.  

 • Stap 8 - Wil je graag stoppen?

  Dat is geen probleem. Je kunt op elk moment stoppen met vrijwilligerswerk. We horen dit graag een maand van tevoren. Er vindt een eindgesprek plaats waar we het vrijwilligerswerk positief afsluiten.  

Meld je aan als vrijwilliger!

We kijken uit naar jouw start als vrijwilliger. Vrijwilligerswerk verrijkt niet alleen het leven van een ander, maar ook dat van jezelf! Heb je vragen of wil je even sparren? Dan kun je mailen naar vrijwilligers@ontmoeting.nl.