Over onze organisatie

Ontmoeting is opgericht in 1988 door een groep predikanten die geraakt werd door het lijden van de dakloze medemensen in de stad. In 1991 werd een pand aangekocht aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam. Met de opening van dit dienstencentrum is de eerste opvangvoorziening van Ontmoeting een feit. Het is een laagdrempelig dienstencentrum waar opvang, activering en begeleiding wordt aangeboden.

Inmiddels mogen we al 35 jaar naast kwetsbare mensen staan vanuit diepgewortelde naastenliefde. Samen met een groot netwerk van vrijwilligers, donateurs, ondernemers, fondsen, kerken en scholen.

Wij zetten ons in om samen met kwetsbare mensen te werken aan hersteld leven, door van en met elkaar te leren.

Onze missie

Samen

Samen met God, samen met de cliënt, samen met vrijwilligers, medewerkers en andere hulpverleners.

Leren

Leren met vallen en opstaan van en met elkaar. Ontmoeting is een lerende organisatie.

Leven

Het leven met al z’n ups en downs. Maar ook het leven met een hoofdletter, het echte leven met perspectief door een herstelde relatie met de Heere God. Dit verwijst meteen naar de identiteit van Ontmoeting.

Onze cliëntenraad

Ontmoeting heeft een cliëntenraad die bestaat uit een oneven aantal leden tussen de vijf en de negen en is samengesteld uit een onafhankelijk voorzitter en cliënten en cliëntvertegenwoordigers vanuit beide regio’s. Zij adviseren de directeur-bestuurder bij beleidsbeslissingen en bewaken het cliëntbelang.

Downloads

 • Declaratiebeleid en verantwoording onkosten directeur-bestuurder

  Lees hier het declaratiebeleid

  Lees hier de verantwoording onkosten

 • ANBI publicatie

  Stichting Ontmoeting Fondsenwerving is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat Ontmoeting een instelling is die officieel als ‘goed doel’ is aangemerkt door de Belastingdienst. Uw giften zijn dus aftrekbaar voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting (binnen de daarvoor geldende regels). De ANBI-regeling is ingegaan per 1 januari 2008. Lees hier meer over de ANBI publicatieplicht.

  Onze gegevens:

  Statutaire gegevens Stichting Ontmoeting
  KvK 24371737
  RSIN 814200291

  Statutaire gegevens Stichting Ontmoeting Fondsenwerving
  KvK 24371741
  RSIN 814200308

  NL35 RABO 0387 669 140

  De ANBI publicatie 2022
  De ANBI publicatie 2023

 • Reglement directeur-bestuurder en Raad van Toezicht

  Lees hier het reglement Raad van Toezicht

 • Organogram

  Bekijk hier ons organogram.