Stage ervaringen van Emmy

Wat blijft je bij van je stage bij Ontmoeting? Wat neem je mee aan herinneringen, ervaringen, ontmoetingen, succesmomenten, leermomenten: 

Ik neem ontzettend veel mee. Allereerst het contact met de cliënten en bepaalde situaties die ik daarin meegemaakt heb. Daarnaast heb ik ook de SRH-opleiding gevolgd, die ik erg leerzaam vond. Hier neem ik dan ook weer kennis van mij. Daarnaast heb ik ook genoeg leermomenten gehad tijdens de begeleiding van cliënten. Denk aan hoe je bepaalde informatie het beste kan overbrengen of hoe je iemand zo zelfstandig mogelijk laat zijn en niet te veel zaken overneemt.  

Hoe heb jij je als stagiair gevoeld binnen Ontmoeting? Was je degene die altijd de koffie ‘moest’ halen, of werd je echt behandeld als collega? 😉 

Binnen mijn team ben ik echt als een volwaardig teamlid behandeld. Ik heb mij enorm op mijn plaats gevoeld en merkte dat ik en mijn werk ook echt gewaardeerd werd door collega´s. Ik kon bij iedereen terecht met alles en dat was wederzijds. Vanaf de start heb ik mij al welkom gevoeld en dit is eigenlijk altijd zo gebleven.  

Hoe heb je Ontmoeting als christelijke organisatie ervaren? Heeft de identiteit meerwaarde, wat heb je ervan gemerkt? 

Naar mijn mening heeft deze identiteit zeker meerwaarde. Als christenen hebben wij een Hoop en mogen we Jezus volgen. Dit is echt een extra drijfveer om anderen te helpen. Tijdens gesprekken met cliënten is het ook vaak over het geloof gegaan, ondanks dat ze hier vaak anders over denken, is er ruimte om het erover te hebben. Daarnaast vond ik de dagopeningen met de collega´s erg waardevol. Zo mag je weten dat je het werk niet alleen doet maar altijd met en voor Hem.  

Wat vind je van de stagevergoeding? Kun je het vergelijken met andere organisaties en staat het in verhouding? 

De stagevergoeding is niet heel hoog, zeker toen ik meer zelfstandig bezig was en eigenlijk gewoon aan het werk was. Het is fijn dat je iets krijgt, maar het weegt dan niet op tegen het werk dat je verricht. In vergelijking met andere organisaties ligt het redelijk op één lijn. In mijn klas wisselden de vergoedingen erg.  

Zou je Ontmoeting als stageplek aanbevelen voor andere studenten? 

Absoluut.  

Wat was er positief als het gaat om stage lopen? 

Het vertrouwen dat iedereen in mij had en de ruimte en kansen die ik daardoor ook kreeg. Hierdoor heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan en ben ik op veel plekken geweest. 

Wat kan Ontmoeting verbeteren als het gaat om stage lopen? 

Ik denk dat het per stagiair, locatie, team etc. erg wisselt hoe een stage bevalt. Maar ik heb eigenlijk geen verbeterpunt. Ik heb een mooie tijd achter de rug en ga Ontmoeting echt missen; het contact met de cliënten, mijn collega´s en al het andere om het werk heen.  

Welk cijfer geef je je stage bij Ontmoeting? 

Een 9.5!