Een zeer belangrijke beschermende factor voor het voorkomen van terugval in delict gedrag is het hebben van een zingevende invulling van je dag. Er zijn meerdere vormen en mogelijkheden binnen Ontmoeting FZ om hier aan te werken.

Mogelijkheden:

  • Arbeidsmatige dagbesteding
  • Begeleiding naar vrijwilligerswerk
  • Begeleiding naar betaald werk
forensische zorg betekenis

Werktrajectbegeleiding

Werktrajectbegeleiding kan worden ingezet gedurende het gehele traject. Het traject is vaak met 1 op 1 begeleiding en heel gericht.

Ontmoeting FZ heeft jarenlange ervaring in het werken met mensen met een grote afstand van de arbeidsmarkt. Onze werkwijze is ingebed in het complete begeleidingsaanbod en afgestemd op het persoonlijk plan van de cliënt.  Samenwerking en het tijdig opvangen en delen van signalen die kunnen leiden tot risicovol gedrag zijn onderdeel van de werkwijze.

Wij bieden diverse vormen van dagbesteding in:

  • Zuid Holland
  • Noord-Holland
  • Veluwe
Neem contact op

"Ik ontwikkel mijn sociale vaardigheden en kan hier veel oppakken. Hier krijg hier zelfvertrouwen van! "

- Naoul

Veelgestelde vragen

  • In welke regio's bieden jullie ''dagbesteding''?

    In Noord-Holland, Zuid-Holland en op de Veluwe bieden wij zeer diverse trajecten aan.

  • Hoe geven we het principe van ‘eigen regie’ invulling in de omgang met uw cliënt?

    Tijdens de intake willen we inzicht krijgen in de motivatie van de cliënt. Die motivatie weegt zwaar mee bij het plaatsingsbesluit. Eenmaal in het traject is die motivatie tijdens de begeleidingsgesprekken een terugkerend gespreksonderwerp om verder te komen.

    Soms maakt een cliënt moeilijke dingen mee tijdens zijn verblijf bij ons. Dat kan leiden tot problematisch gedrag. Ook in zo’n situatie proberen we de cliënt zelf aan  te laten geven hoe hij hieruit kan komen. We geloven niet in het blind inzetten van extra controles op bijvoorbeeld middelengebruik. Uiteindelijk zijn dit belangrijke leermomenten voor de cliënt, waarbij de cliënt kan aangeven welke (extra) begeleiding of controle hem zou helpen. Dat voegen we samen met onze ervaring en expertise om zo maatwerk te bieden in deze situaties.

  • Hoe worden medewerkers geschoold?

    Wij zijn specialist in forensische zorg. Al onze medewerkers volgen dan ook nauwe forensische scholing. Jaarlijks volgen zij ook bijscholing om hun kennis op peil te houden. Collega’s delen hun kennis met andere collega’s via een interne kerngroep Forensische Zorg. We weten dat goede Forensische zorg vraagt om forensische scherpte, die erop gericht is om de belangen van de cliënt en van de maatschappij in evenwicht te houden. Die scherpte is nooit vanzelfsprekend en heeft voortdurend onderhoud nodig. Onze grondige aanpak op het gebied van opleiding, training en kennisdelen stelt ons in staat hoge kwaliteit te leveren en die kwaliteit binnen Ontmoeting ook te borgen.