HOME PAGE RENDER ZONE

 

Wat misleidende marketing in supermarkt producten kan doen

Een uitstapje naar de voedings industrie, met een knipoog naar de rendersoftware markt.

Misleidende marketing

november 2017

Verkiezing van Gouden Windei van start, wie wint?

7 voedingsbedrijven proberen jou te misleiden. Trap hij erin? Wie vind jij de ergste? Stem mee bij Foodwatch.

Link Foodwatch.org/nl/

Bij ons is de winnaar het Citroenconcentraat Mama Nature van Aldi.

Het blijkt dat het met 4/5 aangelengd is met WATER. Het valt nota bene ook nog onder het "keurmerk" Mama Nature Biologisch Puur & verantwoord.

De inhoud heeft dus helemaal niets met Concentraat te maken, het sap is juist sterk verdund. Er zit slechts 20% citroensap in, de overige 80% bestaat uit water met wat aroma en citroenzuur.

Het blijkt dat het woord "Sap" wettelijk beschermd is, dat kon dus niet worden gebruikt, toen hebben ze het maar "concentraat" genoemd, de term is niet beschermd.

 

Bij renderprogramma's is geen enkel woord of zinsnede of uitdrukking beschermd.

De software fabrikanten, lees marketing afdelingen, kunnen zich wettelijk dus helemaal uitleven. Een ruime meerderheid doet dat inderdaad met wellicht de intentie om boven de concurrentie uit te komen, waarbij de uiteindelijke gebruiker van de software het helaas zwaar moet verduren met onjuiste, of op het randje informatie. Er zijn echter ook uitzonderingen.

Indien software fabrikanten een hoogwaardig technisch product misleidend of opzettelijk onduidelijk op de markt zetten, dan worden de technisch zwakkere verkoopkanalen ook met misinformatie opgezadeld.

Terug naar het sap dat geen sap is, Aldi vertelt er ook nog bij dat na aanschaf dit "goedje" sterk is en veel rendement oplevert. Ze adviseren om het vóór gebruik te verdunnen . . .

Overigens is het woord "sap" beschermd, maar dat is toch heel relatief, de instantie die over dergelijke dingen gaat de NVWA heeft op haar website (ergens) staan dat klachten daarover niet in behandelding worden genomen.

https://www.nvwa.nl/

"De NVWA bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en handhaaft de natuurwetgeving. "

Indien u een klacht indiend, dan kan de beantwoordingstijd uitlopen tot max. 4 weken. En als de melding in behandeling wordt genomen duur de afhandeling nog eens max. 6 weken of langer. En dan is er ook

Centraal bureau levensmiddelenhandel

http://www.cbl.nl/


vervolg vorige pagina Render software

 

naar boven