RENDER ZONE

http://www.ontmoeting.nl/renderzone/

homepage


Werkstation

'werkstation' uitleg

https://nl.wikipedia.org/wiki/Werkstation

Een werkstation (ook wel Engels workstation) is een krachtige computer voor professioneel gebruik, die over gespecialiseerde hardware of software beschikt. Werkstation is ook de term gebruikt voor de loonadministratie van onderwijspersoneel van de Vlaamse Gemeenschap in België.

Met de steeds krachtigere computers voor thuisgebruik is het verschil tussen de "gewone" PC en het werkstation deels in elkaar overgelopen. Het verschil zit vandaag der dag niet meer in het geheugen maar meer in de alternatieve hardware, zoals het verschil tussen SCSI en SATA. En voor de toekomst in steeds snellere 'harde' schijven die een welkome opvulling vormen voor het gebrek aan pure rekenkracht versnelling van de CPU.

 


http://www.itconnectie.nl/producten-diensten/hardware/werkstation-pc

Een werkstation/pc van hoge kwaliteit

Het werkstation is de krachtige computer die over de juiste hardware of software beschikt, passend bij uw bedrijfsvoering. IT-Connectie adviseert, levert en onderhoudt al uw werkstations, ook wanneer deze niet door ons geleverd zijn. We leveren en configureren stations van A-merk pc tot stations van eigen assemblage. Ieder systeem is altijd van hoge kwaliteit met prima prestaties. Zo staat uw werkstation van IT-Connectie garant voor jarenlange bedrijfszekerheid. Een zelf geassembleerde pc wordt altijd samengesteld uit kwalitatief hoogwaardige componenten, geschikt voor professionele toepassingen en geconfigureerd voor de toepassingen waarvoor deze nodig is.


http://nl.hardware.info/forum/threads/wat-is-een-workstation-nou-precies.9275/

 

hallo, even een kort vraagje

wie kan mij uitleggen wat een workstation nou precies is?

greetz

bedoel je zo een van Dell?

workstation: de naam zegt het al werkstation

Een pc die er voor bedoeld is om in een netwerk gezet te worden en om op te werken.

23 jun 2001

Forum lid zei:

bedoel je zo een van dell?

workstation: de naam zegt het al werkstation

ja hehe.

maar ik bedoel eigenlijk: wat kan je er nou meer mee als een gewone desktop.

die kun je ook gewoon op een netwerk aansluiten en erop werken maar als ik specificaties bekijk en vergelijk lijkt mij dat de desktops nog beter presteren dan de workstations terwijl de workstations nog duurder zijn ook.

maar ik had mijn eerste vraag dan ook beter moeten formuleren :)

greetz

* btw ff wat typfouten eruit gehaald

Sorry

het zijn pc's waarvan bedrijven er 200 tegelijk kunnen kopen

en ze zijn duurder omdat als er iets fout is, dan staat er dezelfde dag nog een reperateur op de stoep

ow mkee...

nog een vraagje: wat is zon beetje een normale configuratie voor gemiddeld workstation? (processor, videokaart, geluid, je weet wel).

Een workstation hoeft niet per se zakelijk te zijn.

Als je bv. thuis een netwerk hebt van 5 pc's, dan heb je waarschijnlijk 1 server en 4 workstations, waar 'gewoon' werk mee wordt gedaan.

workstations zijn client machines..

dus niet zoals in een thuissituatie 1 PC die alles doet.

het is een PC die slechts enkele functies heeft.

bv. het draaien van IE, AutoCAD etc.

heel vaak worden Workstations (zoals ze door dell verkocht worden)ingezet in grote netwerken (zoals bedrijven en scholen) met software die er voor zorgt dat niet alle applicaties op de client PC geinstalleerd hoeft te zijn (Novell ZenWorks bv.).

ik tik dit ook op een client machine, dus hij mist een aantal core taken, zoals internet connectie (die wordt via netwerk doorgegeven) en opslag (mijn linux is tevens file-server)

zo heb ik niet zulke hoge ruimte specs nodig op mijn PC, en kan ik mijn geld elders uitgeven...

 

RAILGUNNER zei:

Een workstation hoeft niet per se zakelijk te zijn.

Als je bv. thuis een netwerk hebt van 5 pc's, dan heb je waarschijnlijk 1 server en 4 workstations, waar 'gewoon' werk mee wordt gedaan.

maar een desktop is toch beter en veel minder prijzig dan een workstation... das raar.

maar hij dient dus alleen voor een paar taken...

okay das clear!

greetz

Wat een "workstation" is, is afhankelijk van de interpretatie. Een PC op kantoor waar alleen Office op gedraaid wordt is evengoed een workstation als een grafische zwaargewicht van Sun (een grafisch workstation).

Net zoals een Mercedes S-klasse gewoon een auto is, maar Mercedes noemt het een limousine.

O ja, mijn PC thuis is zwaarder dan de workstation waar ik op het werk achter zit ;)

't Is gewoon een term. Ik zou er niet van wakker liggen :

precies, het is maar een naam. en het hangt er maar van af hoe spannend de verkoper het wil maken. als ie workstation zegt dan zou dat een bepaalde kwaliteitsverwachting kunnen inhouden, maar het het kan prima zijn dat de eerste de beste desktop veel sneller en beter is.

daarom gebruik de term lekker wanneer je zelf wil, dat doet namelijk iedereen.


Encyclo.nl

nederlandse encyclopedie op internet

Het begrip werkstation

http://www.encyclo.nl/begrip/werkstation


Wat is precies het nut van workstation GPU in Solidworks?

https://computertotaal.nl/forumarchief/2-videokaarten-en-monitoren/20
7111-wat-is-precies-het-nut-van-workstation-gpu-in-solidworks

Wat ik doe is allemaal niet heel spectaculair, het is allemaal voor m'n studie, grootste model wat ik tot nu toe heb gemaakt bestaat uit zo'n 100 parts (grotendeels ondergebracht in de vijf subassemblies die ik had gebruikt) en iets van 250 mates. Daar had m'n laptop (zie sig) het overigens wel heel erg zwaar mee (XP Pro SP3 en Solidworks 2009).

Ik noemde net overigens al twee kaarten, de Nvidia Quadro FX 3800 en de ATI FirePro v7750, dat zijn de twee kaarten waarvan ik nu denk dat het tussen die twee zou gaan. Wat is voor Solidworks 2010 64bit op Windows 7 Pro 64 bit de betere keuze? Komen er nog opvolgers van deze kaarten voor augustus (uiterlijk september)?

Het probleem is juist dat ik niet wat Solidworks er mee doet. Ik las wel al op diverse sites dat Autodesk veel van z'n programma's aan het omgooien is, AutoCAD, 3Ds en Inventor gebruiken voortaan DirectX. Daar kan je dan dus straks misschien juist beter een consumentenkaart voor gebruiken. Of Dassault iets vergelijkbaars van plan is met Solidworks weet ik niet, nu maakt het volgens mij gebruik van OpenGL.

Ik weet dat Solidworks het gebruikt voor RealView graphics, een functie waarmee je modellen er realistischer uit van gaan zien door de optische eigenschappen van materialen beter toe te passen en meer te doen met belichting en schaduw.

Maar zoals ik al zei vind ik dat niet genoeg reden om zo'n workstation kaart te kopen in plaats van een consumentenkaart.

Verder schijnen die kaarten beter te zijn in nauwkeurigheid, maar ik vind het zelf niet zo belangrijk dat alles perfect op het scherm komt. Consumentenkaarten zouden renderfouten kunnen maken, waardoor je model niet op het scherm staat zoals je het getekend hebt, maar dat zijn natuurlijk zeer kleine verschillen. Een lijn zal niet ineens 50 pixels opschuiven.

26 maart 2010, 16:34

 

Als Solidworks zelf niks zegt over dergelijke kaarten, lijkt het me niet waarschijnlijk, dat je er veel aan zult hebben. Je kunt ze natuurlijk eens mailen.

* * * * ^ ^ ^ * * * * ^ ^ ^ ^

Antwoord Email Solidworks Benelux:

Helaas kan SolidWorks Benelux geen technische ondersteuning verlenen. Daarvoor verwijzen wij u door naar de Reseller die u SolidWorks geleverd heeft.

Ook voor vragen over hardware compatibiliteit verwijzen wij u naar een SolidWorks Reseller. Kijk voor meer technische informatie ook eens op de Amerikaanse website van SolidWorks: http://www.solidworks.com/sw/support/technical-support.htm

 

http://www.ontmoeting.nl/renderzone/05-uitspraken.html

zie ook deze pagina op onze site over de vraag van klant of er in zijn tuin een schommel gemaakt zou kunnen worden

"How it was supported". Lees voor het woord 'schommel' een 'werkstation' of 'grafische kaart' of '3D- of renderprogramma'.

* * * * ^ ^ ^ ^ * * * * ^ ^ ^ ^

Solidworks VS heeft geen E-mailadres op z'n site staan, en voor het Forum heb ik een speciale supportcode nodig.

Ik heb wel even een topic op GoT aangemaakt, misschien dat ze het daar weten.

Blijkt dat je geen supportcode nodig hebt, je hebt gewoon de serial nodig. Die pakte hij eerst niet als ik hem in dat veld plakte, maar ik had hem net even een keertje overgetikt in het invoerveld en toen werkte het wel. Ik ga dus nu eens op het Solidworks forum navragen hoe dit zit.

Andere Forum lezer:

Een workstation videokaart wordt gebruikt voor het renderen van de Viewport, gebruik je een game videokaart dan doet de processor dit en die zegt dan vervolgens tegen de videokaart wat naar de uitgang gestuurd moet worden. Een gamekaart doet dus vrijwel niks tijdens het runnen van Solidworks.

Een workstation kaart werkt dus niet mee aan berekeningen, het hele GPGPU, CUDA, Tesla en dergelijke zaken zijn dus niet van toepassing. Ik kreeg dus ook te horen dat een Quadro FX 580 meer dan genoeg is voor 80% van de Solidworks gebruikers en een Quadro FX 1800 voor minstens 95%. Je moet echt extreme assemblies hebben wil dat niet genoeg zijn om alles vloeiend weer te geven.


Workstation definition

http://searchmobilecomputing.techtarget.com/definition/workstation

Workstations and applications designed for them are used by small engineering companies, architects, graphic designers, and any organization, department, or individual that requires a faster microprocessor, a large amount of random access memory (RAM), and special features such as high-speed graphics adapters.


homepage

omhoog